ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η Δ.Ε.Υ.Α Αλεξάνδρειας ενημερώνει τους κατοίκους της Τ.Κ. Πλατάνου και ΤΚ. Τρικάλων, πως η διακοπή του πόσιμου νερού στα δίκτυα ύδρευσης που εκδηλώθηκε από το βράδυ της Τετάρτης,14/7/2021, οφείλεται στην πολύωρη διακοπή λειτουργίας του αντλιοστασίου που υδροδοτεί τις δύο τοπικές κοινότητες μετά την εκδήλωση πυρκαγιάς στην περιοχή της ΤΚ. Πρασινάδας, κατά την διάρκεια της οποίας έχει κλαπεί το καλώδιο της παροχής ρεύματος του αντλιοστασίου.

Η βλάβη έχει αποκατασταθεί τις πρωϊνές ώρες της Πέμπτης 15/7/2021 και από εκείνη την ώρα και μετά οι ΤΚ. Πλατάνου και ΤΚ. Τρικάλων υδροδοτούνται με τα ίδια κυβικά μέτρα νερού που έπαιρναν και πρίν την βλάβη.

Η μεγάλη πτώση πίεσης που παρατηρείται μέχρι σήμερα, οφείλεται στην αυξημένη ζήτηση σε νερό λόγω του καύσωνα την στιγμή που οι υδατόπυργοι που δίνουν νερό σε αυτές τις δύο κοινότητες ήταν άδειοι λόγω της βλάβης.

Ήδη και μετά από αυτοψία των τεχνικών συνεργείων της Δ.Ε.Υ.Α. Αλεξάνδρειας, διαπιστώσαμε πως η στάθμη του νερού στους δύο υδατόπυργους άρχισε σταδιακά να ανεβαίνει.

Παρακαλούμε για την ελάχιστη το δυνατόν κατανάλωση ούτως ώστε, η πίεση να αποκατασταθεί πλήρως μέχρι αργά το βράδυ, σήμερα Παρασκευή 16/7/2021.

Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας,


Εκ της ΔΕΥΑ Αλεξάνδρειας

Τόκας Σωτήριος
Πρόεδρος Δ.Σ. ΔΕΥΑ Αλ